Nl

Home pijltje tussen breadcrumb items boeking pijltje tussen breadcrumb items duo carrasco - flores

duo juan carlos carrasco - rudi flores

grijze facebook button
grijze +1 button
foto van tango muzikanten Juan Carlos Carrasco en Rudi Flores.

audio

9 de julio (tango)

Ventarrón (tango)

In geheel andere omstandigheden belanden Juan Carlos Carrasco en Rudi Flores in Parijs. Carrasco ontvlucht in 1980 de terreur van de Argentijnse junta, terwijl Rudi Flores in de jaren negentig aangetrokken wordt door de romantische kunststad.

Pianist Carrasco komt uit een tangonest pur sang. Zijn vader is bandoneonist en orkestleider in Buenos Aires, de bakermat van de tango. Rudi Flores komt uit het zwoele Corrientes. Ook zijn vader is bandoneonist, maar hij verdient zijn brood met de chamamé, de volksmuziek uit het noorden van Argentinië. Rudi speelt al snel gitaar in de ensembles van zijn vader. Voor hun plezier spelen vader en zoon in hun vrije tijd echter de grote tango klassiekers...

Als ze elkaar in Parijs leren kennen, is er meteen een goede verstandhouding tussen beide talenten. Pas recent begonnen ze echter wekelijks tango te spelen in een Parijse bar. Dat muzikale plezier brengen zij nu ook op het podium. Een tango die hen terugvoert naar het verre moederland. Muziek waarin niets overbodig is: zo eenvoudig, zo sprankelend kan tango zijn!

bezetting: Rudi Flores: gitaar, Juan Carlos Carrasco: piano.
boekingsperiode: 1 september 2015 tot 31 augustus 2016