Nl

Home pijltje tussen breadcrumb items boeking pijltje tussen breadcrumb items cuarteto carrasco

cuarteto carrasco: nieuwe tango met wortels in het rijke verleden

grijze facebook button
grijze +1 button
foto van Cuarteto Carrasco: Tango met Juan Carlos Carrasco aan de piano, Christian Brière
							viool, Max Bonnay, Victor Villena bandoneon en Bernard Cazauran op contrabas

audio

El Arranque (tango)

A Don Astor (tango)

Als Juan Carlos Carrasco in de jaren tachtig in Parijs de legendarische “Trottoirs de Buenos Aires” leert kennen, wordt hij verliefd op de lichtstad en richt hij er een klassiek tangokwartet op. Via de Argentijnse violist Hugo Crotti leert hij bassist Bernard Cazauran kennen. Deze gevierde Franse contrabassist heeft in Argentinië een liefde voor de tango opgevat. Het kwartet wordt vervolledigd met de veelgeprezen bandoneonist Max Bonnay.

Carrasco speelt een moderne tango, maar met diepe wortels in de geschiedenis. De tango ontstaat op het einde van de 19e eeuw, maar voor Carrasco wordt hij muzikaal interessant in de jaren dertig van vorige eeuw. Het orkest van de gebroeders de Caro is voor voor hem een belangrijk vertrekpunt. Sindsdien is de tango alsmaar rijker geworden en aan deze groei wil Juan Carlos Carrasco verder werken.

De arrangementen van het Cuarteto Carrasco “H” zijn doordrenkt van die rijke geschiedenis, maar worden toch gekenmerkt door een elegante efficiëntie. Als componist speelt Juan Carlos Carrasco graag met contrasterende delen. Sprankelende, vinnige passages staan tegenover trage, meer melodische momenten. Stuk voor stuk, treden zijn eigen composities moeiteloos uit de schaduw van Astor Piazzolla. Cuarteto Carrasco staat voor een tango die niet alleen sensueel en erotisch kan zijn, maar evenzeer grappig of ernstig.

Kortom, een tango die het leven tot uitdrukking brengt...

bezetting: Max Bonnay: bandoneon, Christian Brière: viool, Bernard Cazauran: contrabas, Juan Carlos Carrasco: piano en arrangementen.
boekingsperiode: 1 september 2015 tot 31 augustus 2016
informatie: info@studiopulto.org of tel. 0032 (0)9 220 73 40