Nl

Home pijltje tussen breadcrumb items boeking

música argentina: boeking

grijze facebook button
grijze +1 button

Al jaren lang volgen we de Argentijnse muziek van nabij. Daarbij valt op dat de tango terug volop in bloei staat, en de Argentijnse folklore nog steeds mooie vruchten voortbrengt. Bij programmatoren op het oude continent is er een grote openheid en interesse voor deze muziek. Niettemin blijkt de échte muzikale rijkdom van Argentinië nog steeds moeilijk de weg naar onze podia te vinden. Daarom willen we enkele uitzonderlijke artiesten een steun in de rug geven en hen begeleiden op hun weg naar het Europese publiek.

carlos moscardini: gitaar uit de pampas

Carlos Moscardini: gitarist en componist van de Argentijnse folklore

Met het werk van Carlos Moscardini beleeft de folkloregitaar van Buenos Aires en de Pampa na Abel Fleury een nieuw hoogtepunt. In zijn composities gaan traditie en vernieuwing naadloos in elkaar over. De creoolse wortels van een Buenos Aires van 'gaucho's', 'pulperías' en 'payadores' smaken er in door.

cuarteto carrasco

Juan Carlos Carrasco H Quartet with Pereyra and Cazauran.

Juan Carlos Carrasco speelt een moderne tango, maar met diepe wortels in de geschiedenis. Zijn muziek ademt de elegantie van dit rijke verleden uit. Het Cuarteto Carrasco staat voor een tango die niet alleen sensueel en erotisch kan zijn, maar evenzeer grappig of ernstig. Kortom een tango die het leven tot uitdrukking brengt...

duo juan carlos carrasco en rudi flores

foto van tango muzikanten Juan Carlos Carrasco en Rudi Flores.

Als de Argentijnen Juan Carlos Carrasco en Rudi Flores elkaar in Parijs leren kennen, is er meteen een goede verstandhouding tussen beide talenten. Pas recent begonnen ze echter wekelijks tango te spelen in een Parijse bar. Dat sprankelende muzikale plezier brengen zij nu ook op het podium.