Nl

Home pijltje tussen breadcrumb items linken en literatuur

linken en literatuur

grijze facebook button
grijze +1 button

tango en tangomuziek

Dé plek op het internet voor alles over tango is Todotango. Je vindt er historische artikelen en biografiën van alle belangrijke figuren uit de tangogeschiedenis. Er is een indrukwekkende collectie muziek te beluisteren. Er is een verzameling van teksten en partituren. Je kan er het beste en meest uitgebreide Lunfardo-woordenboek consulteren... Het bewijs dat internet dingen mogelijk maakt die vroeger ondenkbaar waren. De site wordt aangeboden in het Spaans en het Engels.

Voor wie zich goede muziek wil aanschaffen doet El Bandoneón uitstekend werk. De collectie bevat muziek van alle groten uit de tangogeschiedenis. Hun verdeling loop via Absolute Distribution.

Heb je al een héél uitgebreide collectie, maar wil je uitpakken met iets dat niemand anders heeft? Dan moeten we je Buenos Aires Tango Club signaleren. Het is een vereniging die historische opnamen van de vergetelheid tracht te redden door ze op CD uit te brengen.

labanotation en dans

Ben je op zoek naar informatie over Labanotation, dan vertrek je best vanop de site van het Dance Notation Bureau. Daar vind je heel wat informatie en de nodige links naar andere organisaties die met Labanotation bezig zijn.

Het standaardwerk over Labanotation is van Ann Hutchinson Guest: Labanotation; The System of Analyzing and Recording Movement. Routledge, London / New York, 2005, 504 blz. (ISBN: 0415965624)

Een interessante bron voor boeken en video's over dans is Dance Books. Je vindt er historische boeken en video's, maar ook materiaal over technische aspecten en dansnotatie. Ze geven ondermeer de Advanced Labanotation-serie uit. In hun catalogus zitten ook labanotation-scores van een aantal historisch belangrijke choreografiën.