Nl

Home pijltje tussen breadcrumb items boeking pijltje tussen breadcrumb items carlos moscardini

carlos moscardini: parels uit de pampas

grijze facebook button
grijze +1 button
foto van Argentijnse folklore gitarist en componist Carlos Moscardini

audio

Duendes Mulatos (candombe)

Doña Carmen (creoolse wals)

Loca Milonga (milonga)

video

Geboren in Temperley in de provincie Buenos Aires, verkent gitarist Carlos Moscardini de jazz, de klassieke muziek en de Argentijnse folklore. Na zijn studies aan het Conservatorio Julián Aguirre, werkt hij gedurende vele jaren met de belangrijkste artiesten van de Argentijnse populaire muziek.

In 1997 neemt hij een eerste solo CD op, met naast thema's van andere componisten ook veel eigen werk. Zijn grote doorbraak komt er met zijn tweede solo CD “Buenos Aires de Raíz” (2005). Met enkel eigen composities op deze plaat, verovert hij zijn plaats tussen de groten van de Argentijnse gitaarmuziek.

Met het werk van Carlos Moscardini beleeft de folkloregitaar van Buenos Aires en de Pampa na Abel Fleury een nieuw hoogtepunt. In zijn composities gaan traditie en vernieuwing naadloos in elkaar over. Achter de ogenschijnlijke eenvoud van zijn pareltjes gaat een groot raffinement schuil. En dat alles laaft zich aan de creoolse wortels van het Buenos Aires van de 'gaucho's', de 'pulperías' en de 'payadores':

“Verborgen wortels van deze reuzenboom leven in mij door de overlevering, wortels van een ander Argentinië, dat ik uitdruk in een reis naar de oneindige horizon van de vlakke Pampa.“

bezetting: Carlos Moscardini: gitaar
boekingsperiode: oktober 2015
informatie: info@studiopulto.org of tel. 0032 (0)9 220 73 40